click fraud detection

Основні правила безпечної експлуатації автомобіля взимку

Зима поки іще не «порадувала» нас снігом та серйозними морозами, проте, за прогнозами синоптиків в…

Зима поки іще не «порадувала» нас снігом та серйозними морозами, проте, за прогнозами синоптиків в січні 2020 року нам слід чекати на серйозне похолодання. Як показує практика, близь 50% автомобілістів виявляться непідготовленими до таких погодних умов – автомобілі безпомічно будуть буксувати, не заводитись та ін. То як же підготувати себе та свій транспорт до зимової погоди?

  1. Самим основним правилом безпечного пересування на автошляхах в холодний період року є використання зимових шин. Пересування на автомобілі з літньою резиною – великий ризик. Зимова резина дорозі покритій льодом або снігом, забезпечує зменшення гальмівного шляху автомобіля в 1,5 разів. З першою появою снігу на дорозі кількість аварій зростає в 6 разів (!). Тому замінити літню резину на зимову повинен кожний автомобіліст, який експлуатує своє авто взимку.

Максимально допустима висота протектора у зимових колес складає 4 мм. Нижче цієї величини характеристики шин значно погіршуються. Перезувати автомобіль необхідно при температурі нижче +5…+7°С.

  1. Небезпечно мити автомобіль взимку. По-перше, це може призвести до примерзання замків дверних ручок авто, в зв’язку з чим, потрапити всередину автомобіля буде неможливо. По-друге, під час миття на морозі можуть руйнуватися лако-фарбові покриття, утворюватись мікротріщини, які з часом перетворяться в серйозні тріщини на кузові машини. Тому автомобіль в холодний період року необхідно покривати возком, дверні замки – розморожувачем замків, дверні петлі та ущільнювач – силіконом, а також перевірити акумулятор.
  2. Не рекомендовано ставити автомобіль на ручні гальма. Після довготривалої стоянки автомобіль не зможе рушити з місця. Таке виникає внаслідок потрапляння талої води в тормозні колодки, яка за ніч замерзає.
  3. Необхідно дотримуватись дистанції. Зимовий стиль водіння відрізняється від літнього. Рух повинен бути плавним та вивіреним. Не варто їхати за автобусом або вантажівками, адже великий шанс при заносі опинитися під колесами вантажівки.
  4. Гальмувати необхідно плавно. Попрактикуйтесь сповільнювати рух пониженням передачі.
  5. Зимою, коли дорога покрита снігом, видимість вночі набагато краще та значно гірша під час таяння снігу. Ніколи не починайте рух з запотівши ми або обледенівши ми дзеркалами та скло. Краще почекати 5-10 хвилин, поки двигун прогріється та пічка почне працювати нормально.
  6. Намагайтесь не потрапляти колесами на лінію розмітки. При температурі нижче нуля – дорога буде слизькою. Те ж саме стосується і трамвайної колії!

Будьте максимально уважні при експлуатації автомобіля зимою.

Подпишитесь на рассылку

Будьте первыми в курсе новых акций, статей.


Нажимая на кнопку, вы даете согласие на обработку персональных данных и соглашаетесь c политикой конфиденциальности